Milieuvriendelijk en Goedkoop stoken

Een houtgestookte CV-ketel of haard is een relatief onbekend verschijnsel in Nederland. In een land met een enorme gasvoorraad lijkt het ook niet voor de hand liggend om op hout te stoken. Toch zijn er talrijke situaties waarin een houtgestookte CV-ketel of haard tot een flinke financiele besparing kan leiden, tevens is het een milieuvriendelijk alternatief voor het verwarmen van lucht en water.

De werking van een houtgestookte CV Ketel.

Een houtgestookte CV-ketel of haard werkt in principe hetzelfde als een "gewone" CV-ketel. De ketel zelf is groter en zwaarder dan een gasgestookte ketel. Er zijn verschillende uitvoeringen die zich grofweg in twee categorieen laten onderverdelen.

De handgestookte ketel of haard, die gevuld kan worden met houtblokken, schoon resthout, zaagsel (deels), houtbriketten en houtspaanders. Deze ketel wordt in combinatie met een buffervat verkocht zodat U niet meerdere keren per dag de ketel hoeft op te stoken, maar kunt volstaan met gemiddeld 1 keer per dag stoken.

De techniek achter houtgestookte CV kachels en ketels

De automatische ketel, die op zaagsel, snippers, houtspaanders, of geperste houtkorrels (pellets) brandt. Deze brandstoffen worden door een computergestuurde installatie vanuit een silo naar de verbrandingskamer van de ketel gestuurd. Men hoeft alleen maar de voorraad brandstof op peil te houden, de rest doet het apparaat zelf.

Een zeer geavanceerde techniek, de houtgestookte ketels die wij verkopen werken volgens het houtvergassingsprincipe. Niet iedere verwarmingsketel is een houtvergasser. Houtvergassing noemt men die houtverbranding waarbij duidelijk hoger dan 600 graden verbrandingstemperatuur bereikt wordt. Bovendien werken alle ketels met een naverbranding. Hierbij worden de onverbrande bio-gassen naar een tunnel geleidt waarin deze alsnog kunnen verbranden. De techniek zorgt voor een vrijwel totale verbranding met een optimaal rendement en een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen.

Uiteraard leveren wij ook normale houtkachels en kachels welke aan bestaande en nieuwe CV-installaties kunnen worden toegevoegd.

De installatie kunt eventueel zelf doen wij leveren alle benodigdheden en duidelijke instructies.
Wanneer U de installatie liever aan een professional over laat kunnen wij U ook helpen, wij werken nauw samen met verschillende eerste klas installateurs.

Nieuws / Actueel