Over Kortanova

Kortanova is een handelsonderneming gespecialiseerd in de import en verkoop van houtgestookte kachels, haarden en ketels.

Wij leveren haarden van diverse fabrikanten die A-kwaliteit haarden, kachels en ketels vervaardigen. Een specialiteit van Kortanova is dat de meeste kachels, haarden en ketels zijn aan te sluiten op een bestaand of nieuw CV- systeem, wat resulteert in een flinke kostenbesparing op de energierekening.

Omdat wij alles zelf direkt importeren hanteren wij zeer concurrerende prijzen. Mocht u na uw bezoek aan onze site geïnteresseerd zijn in een bepaald product, dan kunt u ons altijd bellen of mailen voor meer informatie en/of een prijsopgave. Zie de contactpagina.

Tevens bent u te allen tijde welkom in onze vernieuwde showroom.

Stookadvies

Zoals dat ook geldt voor andere afvalmaterialen zoals papier, karton of plastic is het ook af te raden behandeld hout te verbranden omdat hierbij stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Spaanderplaat, hardboard, multiplex, en gebeitst, geïmpregneerd, geverfd of anders behandeld hout hoort daarom niet thuis in een houtkachel. Ook nat hout is taboe. Met vochtig hout krijg je een onvolledige verbranding en komen er schadelijke stoffen vrij. Bovendien geeft nat hout minder warmte af dan droog hout.

Spaanderplaat, hardboard en multiplex bevatten lijm en bindmiddelen die schadelijke stoffen kunnen afgeven zoals formaldehyde. Verf kan onder meer chloorverbindingen bevatten en allerlei metaalverbindingen zoals barium, cadmium, chroom, kobalt, lood, koper, titaan en zink. Geïmpregneerd hout kan onder meer pentachloorfenol, tributyltinoxide en teerdistillaten bevatten. Gebeitst hout ten slotte bevat carbolineum of creosoot wat allemaal zeer schadelijk is voor gezondheid en milieu.
Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de kachel is afval verbranden niet gezond. De temperatuur kan hoger oplopen in de kachel dan bij de verbranding van hout en kolen. Het risico bestaat dat de kachel gaat scheuren of barsten. Ook wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk groter. In dit geval kan de verzekeraar zich terugtrekken als u gestookt heeft met materiaal dat op de lijst met verboden stoffen staat.

Nieuws / Actueel