Olymberyl kachels

Kwalitateits kachels zowel met als zonder cv aansluiting voor een levenlang plezier en warmte. Voor andere kleuren, modellen of vragen gewoon even mailen of bellen, U krijgt dan gelijk de laatste scherpe prijsaanbieding.

De werking van een Olymberyl houtkachel met CV aansluiting:

Een Olymberyl houtkachel met CV aansluiting is te vergelijken met een normale houtkachel. Echter de kachel beschikt over extra kamers waarin zich water bevindt. Deze kamers staan middels een aanvoer- en retourleiding in contact met het CV systeem. Deze kamers met water worden opgewarmd zodra de houtkachel wordt opgestookt en afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid hout stijgt de temperatuur van het water.

Het opgewarmde water wordt door middel van een pomp naar het CV systeem gevoerd (Aanvoer). Het afgekoelde water wordt door dezelfde pomp weer naar de houtkachel geleid en zal opnieuw worden opgewarmd (retour).

Het principe van een Olymberyl houtkachel met CV aansluiting is op zich eenvoudig. Echter is het van groot belang om rekening te houden met de extra appendages die zorgen voor een veilige situatie. Een CV kachel dat water opwarmt kan oververhit raken. Gevolg: het water zet uit en de druk loopt op. Bij temperaturen boven de 100 graden celcius kan die druk zo hoog oplopen dat de warmtewisselaar zelfs kan exploderen. De temperatuur hoeft maar te verdubbelen om de druk tot twintig maal te verhogen!

Uw dealer/importeur levert alle veiligheidsappendages en aansluitschema’s die ervoor zorgen dat de druk op tijd kan ontsnappen, de kachel tegen oververhitting wordt beveiligd en dat de kachel gekoeld kan worden.

Nieuws / Actueel